12 grudnia 2014

Warsztaty dyniowe SLOW FOOD YOUTH dla dzieci . Kuchnia Etiopii na Przetworach




Po raz kolejny zostały zorganizowane przez Slow Food Youth i Szkołę na Widelcu warsztaty dla dzieciaków. Tym razem w Soho Factory na Mińskiej podczas wydarzenia Przetwory 9. Warsztat dotyczył przetwórstwa dyni. dzieciaki zrobiły razem ogromny gar konfitury z dyni, pyszną zupę dyniową oraz kompocik dyniowy. Dzieciaki były zaanagażowane i pełne pasji. Była też gotowana zupa disco przez starszyznę :) 











Wydarzeniu towarzyszyły rózne inne inicjatywy oraz przenośnie restauracje. Mnie szczególnie w oko wpadła restauracja Abisynia. Kuchnia etiopska jak się okazało jest bardzo dobra. 



Chleb etiopski ze wszystkimi dodatkami. 





1 komentarz:

  1. Byłam z najstarszą na warsztatach dla dzieci. Ugoowaly same pyszności. Z przepisów na pewno jeszcze nie raz skorzystamy. A etiopski chleb z dodatkami wpadł i w moje oko ;-)Fajnie doprawione! Pycha!

    OdpowiedzUsuń

Banany w cieście po wietnamsku

Moja ulubiona słodka przekąska z barów wietnamskich. Niektórzy mówią  że to danie z ich czasów studenckich. No, ja chyba ich podczas studiów...

Wasze ulubione