Po raz kolejny zostały zorganizowane przez Slow Food Youth i Szkołę na Widelcu warsztaty dla dzieciaków. Tym razem w Soho Factory na Mińskiej podczas wydarzenia Przetwory 9. Warsztat dotyczył przetwórstwa dyni. dzieciaki zrobiły razem ogromny gar konfitury z dyni, pyszną zupę dyniową oraz kompocik dyniowy. Dzieciaki były zaanagażowane i pełne pasji. Była też gotowana zupa disco przez starszyznę :)
Wydarzeniu towarzyszyły rózne inne inicjatywy oraz przenośnie restauracje. Mnie szczególnie w oko wpadła restauracja Abisynia. Kuchnia etiopska jak się okazało jest bardzo dobra.
Chleb etiopski ze wszystkimi dodatkami. |
Byłam z najstarszą na warsztatach dla dzieci. Ugoowaly same pyszności. Z przepisów na pewno jeszcze nie raz skorzystamy. A etiopski chleb z dodatkami wpadł i w moje oko ;-)Fajnie doprawione! Pycha!
OdpowiedzUsuń