Zapraszam w podróż w krainę moich kuchennych inspiracji oraz podróży nie tylko kulinarnych. Lubię podróżować, choć częściej robię to na talerzu... W mojej kuchni pojawiają się dania z różnych regionów Polski oraz z różnych części świata. Szczególnie inspiruje mnie kuchnia azjatycka, jakże różnorodna. Lubię eksperymentować z użyciem nowych składników ; przypraw, warzyw, mięs. Szukam ich, czasem znajduję przypadkiem. Inspiruje mnie gotowanie z dzikich roślin. Już teraz możecie zobaczyć kilka relacji z różnych warsztatów kulinarnych i zdarzeń okołokulinarnych. Znajdziecie też przepisy na dania główne, zupy, przystawki i rozmaite słodkości.
Subskrybuj:
Komentarze (Atom)
Banany w cieście po wietnamsku
Moja ulubiona słodka przekąska z barów wietnamskich. Niektórzy mówią że to danie z ich czasów studenckich. No, ja chyba ich podczas studiów...
Wasze ulubione
-
Podczas wspólnego gotowania z Inessą poznałam przepis na zupę azjatycką z glonami wakame. To bardzo prosta do zrobienia zupa, glony nadaj...
-
Na warsztatach dyniowych prowadzonych przez Asię Pruską z Gospodarstwa Rolnego Ludwika Majlerta zakupiłam dynie. Dwa rodzaje: kawałek Pien...

Bardzo ciekawy blog, gratuluję pomysłu :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo i również pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń